Ikut saye..nanti saya ikut awak balik.. :)

Monday, May 3, 2010

Pendarahan dalam otak....bencana di rumah pengasuh!!

Astaghfirullah...otakku bagaikan berhenti seketika, jantungku berdebar, naik bulu romaku bila suamiku bgtau anak kawannya (En. Z) dimasukkan ke ICU akibat pendarahan dalam otak...baby tu baru je dilahirkan tahun ni.terkini, blkg matanya pun ade pendarahan....

Kisah bermula apabila isterinya juga ku kenal (seorang ketua farmasi di Pulau Pinang), mengambil anak mereka di rumah pengasuh (tp pengasuh tu jaga bberapa org budak lg)...mata anaknya nmpk yg putih jer...terus bawa ke GH. Doktor cek dan sahkan pendarahan dlm otak!! gigil jgk aku dgr..

Bila En. Z bertanya kpd pengasuh, mati2 dia xngaku...dia kata xde jatuh...rasa aku maybe budak2 yg dia ngasuh tu angkat pastu terjatuh..rasanyela...sb pengasuh tu kata xde jatuh pun. So atas ketidakngakuan pengasuh tu, maka En. Z buat report polis n saman...


Kisah selanjutnyer nanti aku sambung...

5 comments:

Jantan Terhangat said...

hm dalam konteks ni sy rasa lebih emnyalahkan ibu bapa..sbb trend skrng mmg mcm tu. antar ke rumah pengasuh n bila ada masalah salahkan pengasuh.

tapi tu la apa lagi choice diorang ada? sian budak tu

fiza said...

Pengasuh yg cuai & tak bertanggungjawab, kesiannya baby tu. Sedih lah bila baca kes² mcm ni.

wani.. said...

fiza : tu la nk nangis rasa...

jantan terhangat : nape lak nk slh ibu bapa...sb slhkan pengasuh? pengasuh diberi tanggungjawab so kna t.jwb la..kalu x xyah jd pengasuh...tul x?

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

hi..salam kenal :-)

wani.. said...

hi wahidah..slm kenal gak :)

Related Posts with Thumbnails