Ikut saye..nanti saya ikut awak balik.. :)

Friday, April 30, 2010

Fyiaku...

hehe...makcik2 fyia rindu kat fyia erk...layannnn....

video

jap je video ni...coz utk lepas rindu makcik2 nyer....
nk byk balik ler kampung halaman selalu...

Fyia dok dlm strollernyer..bukan kat luar umah tp dlm umah...hehe

Thursday, April 29, 2010

Lucky Draw - ariesreeve-babykidstuff


Lucky Draw ariesreeve-babykidstuff
BY
Jika sesiapa yang perlukan brgn baby pilih jer, macam2 ader.... wallet, handbag Coach pun ada jual...

Lucky draw diadakan sempena setahun umur blog dan sempena ulang tahun kelahiran tuan blog.Happy birthday to you...

Jom sertai ramai-ramai!
Lagi ramai, lagi merrier!!

Tarikh penyertaan : 2 April 2010 hingga 30 April 2010 15 Mei 2010

Wassalam....

Lucky Draw - KedaiMudah



Jom join
Cabutan bertuah yang dianjurkan oleh blog

KedaiMudah - The Memory Shop

Giveaway ni sempena pembukaan semula kedai tuan rumah.. :)


KEPUTUSAN LUCKY DRAW AKAN DIUMUMKAN PADA 4/5/2010

Wednesday, April 28, 2010

Nama anak Dynas >< mcm nama ank aku jer...



Alhamdulillah...Tahniah Dynas Mokhtar serta suami....


Dynas telah selamat melahirkan baby girl Sabtu lalu (24 April 2010) jam 7.57 pagi. Bayi seberat 3.4 kilogram itu diberi nama Khyra Khalyssa.


“Thanks. Just wanna say thanks to all doa-doa yang telah diberikan kepada Dynas and baby. Semuanya alhamdulillah, selamat semuanya. @dynasCLPT: Hie all..woke up early today.ok I memang dah bersalin!!hehe her name is Khyra Khalyssa and berat dia is 3.4kg.lahir on 24th april..” Twitter Dynas



Tuesday, April 27, 2010

Saya nak Ben Ashaari n kwn-kwn sume jelajah kat Blog ni..

Kategori : Jelajah Blog

uish rasa2 berdebar nak join segmen jelajah ni...nape tau...dh lama xmasuk pertandingan yang popular mcm ni le jadik nyer...


Panggil je Wani, nama glamor blog, SpicyPapaHotMama.... siap ade fan club lagi kat
facebook ,jom join kawan2 yg pedas lagi panassss...

Dulu masa zmn sekolah suka sgt join pertandingan...kalu sukan, suka lumba lari...xdpt johan dpt naib johan...huhu bangga sikit jap...tp ade kalah gak...tp bila kat U,dah xmain lari2 dah...main kayak lak..mmg best, paling jauh penah kayak..ke Satun, Thailand..kalu xtvt lain...antaranya yg plg digemari berlakon...plg best jd bwg merah
..kena nyanyi lagu xsedap tu...aduhh...tp jgn main2,dpt no.1 tau..klako...huhu...syarahan/pidato, deklamasi puisi(sajak la kot tu kan) sukaaaaa sgt-sgt...

Konon spicypapahotmama...tp masa nak masuk tingkatan 1 takutttt sgt...sb dok tgk budak sekolah menengah ni bermisai-misai...huhu...tp la xtakut dah...

Terjadinyer blog ini dh lama...2008 lagi..tp tuliz skit2 je...follower pun masa tu xdimasukkan lg dlm blog spicy ni...br je masuk bulan ni..tu la pasal skit je follower nyer...korang jd ler follower spicy ye....saya suka tambah kenalan....kalu leh serata dunia..sng nak p mana2...xyah sewa hotel...umah korang ade....huhu...leh x...

Kat blog ni saya cerita pasal saya, family, baby, macam2 n 1 lg pasal kisah jln raya...sebab pg2 dok p kje n blk kje tgk gelagat penunggang n pmandu...kadang klako kdg geram...

Saya tau blog En. Ben dari mana lagi kalau tak Geng Blogger...

Ok lah En. Ben..rasanya tu aje kot...hidup En. Ben!! salam...

HONG LEONG BANKKKKKKK...APA NI!!!!!??????


Alkisah bulan lalu my hubby telah menerima panggilan telefon dr sseorg (pihak Hong Leong Bank), nk tau psl pa...promot insurans Hong Leong...so tgu dia abiz pot pet...my H ckp nanti nk PK dulu(tanda xsetuju la)...akan tetapi, tup tup depa tetap potong gak RM44 dari ked kredit Hong Leong my H....aik...aggreement tak tgk, signature pun xpnah bg...xpe tgu sat...

so my H buat surat utk batalkan pemotongan tu...uihh
bulan berikutnyer...potong lagi...hish ni xleh jadi ni...RM44 pun leh beli pampers my baby tuuu....pastu p telefon pihak Hong Leong..depa kata..xdpt pun surat tu...my H p amik surat tu blk n fax lg...xdpt jgk depa kata...fax fax n fax...depa kata xdpt jgk jgk jgk...dh bengkek ni...so my H p scan n emel...ha br dpt kot...sambung nanti....xtau pihak Hong Leong kata pa lak....tgh tgu nih...

Sunday, April 25, 2010

Cerita Fyia...

Fyia b4 snap2 utk masuk contest...

uih mama sdapla tdo ats bear nih..mama xready lg snap gmbr fyia kan..baring dl ah...uish shedap shedap..
eh mama kiter nk snap dh ni...ready ready
senyummmm...
uih abih dah ke mama...
mama fyia : shudah habish..time to sleep...

ok la fyia nak tdo...hish dah dah p sana bear ni kaco fyia nak tdo
bushhhh...bushhhh




Thursday, April 22, 2010

Nyum Nyum


kawan-kawan mama fyia...
Jgn jelez,pagi2 mama fyia dh mkn KFC...
ini sebab papa fyia lapar pg-pg td...
p bli KFC utk mama,papa bli Mc'd utk dirinya...huhu
so mama fyia bawa p ofis la..hehe

Di pagi hari yang indah...


alkisah....
1. ni kisah trektor ni...mmg dh sedia maklum awak tu perlahan...dok gak nk cepat...nak tau tak, dia xbagi pengguna jln raya yg lain potong dia...ade dua laluan...dia dok tgh2...bila smp kat tepik lite..ha br elok...lps tepik lite hijau..dia jadi lg mcm tu..bengkek giler aku.
2. korang perasan x ade garis kat keta aku tu...ni kes batu hentam...dok tepi lori pasir la ni...hish....

Tuesday, April 20, 2010


Hari pertama fyia dilahirkan...

Hari kedua ...bantal peluk pun besar dr Fyia...

Fyia 20 hari..

Fyia 2 bulan...

Fyia dah 3 bulan...

Fyia dh 4 bulan...

Hi kawan2..ni 'trademark' Fyia tau..

Fyia dgn papa nyer p shopping kat Queensbay Mall, Penang...

Fyia sekarang dah makin besar...dah 5 bulan

Hip hip hooreyyyyyyy!!

Related Posts with Thumbnails